Hakkında

_E2A5543
Neslihan Algünerhan Başak

1987’de İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatlar Halı Kilim Baskı Bölümünü bitirdi. Okul döneminde Remzi Oğuz Yılmaz atölyesinde 1 yıl serigrafi baskı eğitimi aldı.

Çocukluk yıllarında resim ve desene olan ilgisinin yanı sıra, el işleri, fotoğraf ve resim ile uğraşmaya başlayan Neslihan bu sanat dallarını hayatının her alanına dahil etmeye devam ediyor.

Renklerin, şekillerin, kısacası görsel sanatların yaşayan kaynağı olan “doğa”nın hızla bozulduğu, çevrenin yozlaştığı ve kirlendiği günümüzde Doğa onun için en temel ve değerli ilgi alanı. Fotoğraf sanatçısı olan eşiyle çıktığı doğa yürüyüşleri ya da yaptıkları kamplarda gördüğü tüm güzellikleri sonsuza taşımak ve hayatın içine katmak en büyük motivasyon kaynağı. Gezilerinde özellikle tercih ettikleri bakir doğadan topladığı çeşitli ürünler, bitpazarı ve antika dükkânı ziyaretlerinde karşılaştıkları ilginç, orijinal, eski objeler ile yaratıcı işlerini bir araya getirmek onu sürekli araştıran kendini ve işlerini yenileyen bir sanatçı haline getiriyor. Yeni koleksiyonlarında farklı alanlar ve disiplinlerle bir araya gelmek, mesela seramik sanatçıları ile işlerini yanyana koymak gibi hedefleri var. Özellikle son yıllarda çalışmalarına özel bir ilgi ve hayranlık duyduğu seramik sanatçısı Füreya Koral ve doğal boyalarla yarattığı desenler ve baskılarla çok kıymetli eserler ortaya koymuş olan Mardinli Nusra Teyze, çalışmalarının en önemli esin kaynaklarından bazıları.

Onu en farklı kılan ise herhalde geleneksel desenleri günümüzün yaşam tarzı ve alanlarına kolayca uyum sağlayabilecek şekilde yeniden yorumlaması büyük emek gerektiren, modern ve hızlanan dünyada gitgide gözden düşen doğal boya baskı tekniklerini işlerine taşıması denebilir. Ürünlerinin en önemli özelliği ise her birinin benzersiz olması.

Yaşadığımız dünyanın bize sunduğu güzelliklerin farkında olmak ve bu emanetlere hakkettikleri değeri vererek gelecek nesillere taşımanın hepimizin en önemli görevi olduğunu düşünen Neslihan, sanatçıların görevinin ise bu güzellikleri ayırdetmeye vakti olmayanlara bir aracılık görevi yaparak, bu doğal kıymetler koleksiyonunu insanların günlük yaşamına katmak olduğuna inanıyor.

Sizce de çevremizdeki ufak mucizeler dikkat etmeye değer değil mi

 

Reklam